A Xilit jellemzői

A xilit jellemzői

A xilitnek (nyírfacukornak) számos kedvező hatása van a szervezetünkre, így hozzájárul az egészség fenntartásához. Itt a xilit főbb hatásait és jellemzőit soroljuk fel.

– Íze hűs és édes, nemcsak kellemes, de kívánatos is. Édes, mint a cukor, teljesen  utóízmentes.

– Kalóriatartalma 40%-kal kisebb a cukorénál, így elősegíti a kalóriabevitel csökkentését, ezen keresztül pedig a fogyást.

– A szervezetben lassan szívódik fel és alakul át, ezért erősíti a jóllakottság érzését.

– Felszívódó szénhidráttartalma (nagyjából 50%-al) alacsonyabb a cukorénál.

– Alacsony energiatartalmú: 100g termékben 1035 kJ (240 kcal).

– Alacsony glikémiás indexű (GI=7), így diabéteszesek (de hipoglikémiások is) nyugodt szívvel fogyaszthatják.

– Nem emeli meg a vércukorszintet, segít azt stabilizálni, és egyenletesen alacsonyan tartani.

– Nem növeli a test inzulin-szükségletét.

– Alkalmas sütésre, főzésre, édesítésre. Napi használata teljesen biztonságos.

– Gátolja a szájban található baktériumok savtermelését.

– Rendszeres használata elősegíti a fogak egészségének megtartását.

– Csökkenti a fogszuvasodás kockázatát, a fogkő- és a lepedékképződést.

– Nem táplálja a kórokozó baktériumokat a szervezetben.

– Segít megakadályozni a kórokozók megtapadását a torok és az orr hámsejtjein.

– A gombák nem tudják lebontani, így Candida diétán lévők is használhatják.

 


Xilit a facebookon>>

www.xilovit.hu
www.xilit.hu