Negatív vélemények az édesítőszerekről

A mesterséges édesítőszerek erősen savasítanak. Kerüljön el messzire minden élelmiszert, amelyben az aszpartam E951 (Canderel vagy Nutrasweet), a szacharin (Sweet and Low), a neotame, a szukralóz (Splenda), az aceszulfám-K (Sunette, Sweet&Safe, Sweet One) vagy a ciklamátok előfordulnak! A szervezetben mind halálos savakká bomlanak le. Gyakorlatilag rosszabb az élettani hatásuk, mint a cukoré.
Mert a cukor az “csak” savasít és egy kis mértékben mérgez, míg pl. az aszpartam, ami egy idegméreg, nagyon komoly egészségkárosodáshoz vetezhet.

Például amikor aszpartamot fogyasztunk, annak az egyik alkotórésze, a metilalkohol, formaldehiddé alakul át, ami egy halálos idegméreg és ismert rákkeltő anyag! De ez még nem minden. A formaldehid továbbalakul hangyasavvá (amit a tűzhangyák használnak, mikor megtámadnak valakit)  ez egy nagyon erős, mérgező sav. (A rágógumik és a “light” termékek tele vannak aszpartammal, ne gondoljuk, hogy kevés van bennük! Keressünk aszpartam mentes termékeket és rágógumit!)

A mesterséges édesítőszerek nagyon sok panaszt okozhatnak: fejfájást, migrént, szédülést, vertigot (a szédülés egy speciális fajtája), görcsrohamokat, depressziót, fáradtságot, ingerlékenységet,függőséget, megnövekedett pulzusszámot, heves szívdobogást, álmatlanságot, látászavarokat, hallásvesztést, fülcsengést, hízást, zsibbadást, izomgörcsöket, ízületi fájdalmakat, légzési nehézségeket,szorongási rohamokat, elmosódott beszédet és az ízérzékelés elvesztését.

A mesterséges édesítőszerek kiválthatják vagy súlyosbíthatják a következő kóros állapotokat: ízületi gyulladás, krónikus fáradtság, cukorbetegség, izomrostfájdalom, agytumorok, szklerózis multiplex, Parkinson kór, Alzheimer-kór, szisztémás lupus, szellemi visszamaradottság, születési rendellenességek, a pajzsmirigy működési zavarai, limfóma és epilepszia.
Ne engedje be ezeket a szervezetébe!
Biztonságosabb édesítőszerek a természetes növényi anyagok: például a stevia növény vagy a cikória, amelyek reform élelmiszerboltokban kaphatók.
[Forrás: Dr. Robert O. Young – A pH csoda]